День партизанської слави

ХХІ століття, 2022 рік – у світі розвиваються передові технології, але наші діти знають і чують слова «війна…», «партизанський рух…», «рух опору…» зблизька. На жаль,такі реалії нашого сьогодення.

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час,у роки Другої світової війни,боровся з окупантами в глибокому тилу ворога,не шкодуючи життя. Вони нанесли непоправні втрати боєздатності противника, наближаючи День Перемоги над нацистами та їхніми союзниками.

У нас уже вісім років триває війна з Росією, і на окупованих територіях, як і в 1941-1945 роках Другої світової війни, діє партизанський рух. Його називають по-різному: військові кличуть„агентурний елемент“,популярним стає вислів „партизанський рух“ або „рух опору“.У сучасному сьогоденні партизани України-це рух опору в тимчасово окупованому росією Криму та частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, що виник як реакція на збройну агресію РФ проти України.

На уроках історії у рубриці «Пам’ятні дати» сьогодні школярі проводять паралелі щодо боротьби партизан з нацистськими окупантами у 1941-1944 роках та боротьбу руху опору з рашизмом у 2014-2022 роках. Є багато прикладів героїчних вчинків підпільників, які своїми діями пришвидшують перемогу над окупантом. Сподіваємося, що воєнне сьогодення стане історією, а наші діти і усі наступні покоління, вивчатимуть ці події лише зі сторінок підручників.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.